FotoMania………
FotoMania……… avatar

Makmal Komputer SMK Kelibang telah menyaksikan seramai 7 orang pelajar dan 2 orang guru menghadiri Kursus Asas Fotografi I pada 11 April 2012 yang lalu. Kursus ini telah dianjurkan oleh Kelab Multimedia yang dikendalikan oleh Cikgu T. Rudy Izhwandy b. T. Abd Hamid. Kursus yang bermula pada jam 8.30 pagi dan berakhir pada jam 3.30 petang ini adalah bertujuan untuk memberi pendedahan tentang teknik penggunaan dan pengendalian kamera Digital SLR yang betul.

Antara kandungan kursus  ialah teknik mengendalikan kamera Digital SLR, cara menggunakan mode manual dengan memahami apa itu ISO, APERTURE & SHUTTER SPEED, memahami kedudukan subjek yang sesuai di dalam gambar dan juga memahami asas penggunaan cahaya, seperti Front Light, Back Light dan Side Light.

Semoga kursus tersebut dapat memberikan sedikit sebanyak ilmu fotografi kepada  peserta yang mengikutinya. Diharapkan kursus sebegini akan dianjurkan lagi pada masa akan datang……..

Bengkel Asas FotografiBengkel Asas FotografiBengkel Asas FotografiBengkel Asas FotografiBengkel Asas FotografiBengkel Asas FotografiBengkel Asas FotografiBengkel Asas Fotografi

2 thoughts on “FotoMania………
FotoMania……… avatar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.