Dadah Durjana
Dadah Durjana avatar

Bulan Antidadah telah berlalu. Setiap tahun seluruh sekolah di Malaysia akan melancarkan pelbagai aktiviti sempena Bulan Antidadah. Tidak ketinggalan juga SMK Kelibang pada tahun ini telah melaksanakan pelbagai aktiviti menarik dan berinformasi. Objektif Bulan Antidadah adalah memberi pendedahan kepada semua pelajar dan guru tentang bahayanya dadah. Antara aktiviti yang telah dilaksanakan ialah 5 minit antidadah, Ceramah Antidadah oleh Cikgu Rudy (PEMADAM), Pop Kuiz, Ceramah Remaja dan Kesalahan Lalulintas (wakil PDRM), Ceramah Remaja dan Jenayah (wakil Jabatan Koreksional Langkawi), Tayangan Video Gambar (Tersasar Di Jalan Mu), Pertandingan Mewarna Poster Antidadah, Pertandingan Teka Silang Kata Antidadah dan Hebahan Maklumat. SMK Kelibang telah membuat Perasmian Bulan Antidadah pada pagi Ahad bersamaan 18 Mac 2012. Program ini berakhir pada 25 Mac 2012. Sepanjang program ini pelajar juga akan menyanyikan lagu Dadah Durjana pada setiap pagi. Terima kasih kepada semua guru dan pelajar yang telah memberi komitmen yang baik kepada program ini.

“kami anti dadah…kami benci padamu…sekutu kita perangi dadah…mulia bangsa tanpa…”

Hari Pelancaran Bulan Anti Dadah 2012Hari Pelancaran Bulan Anti Dadah 2012Hari Pelancaran Bulan Anti Dadah 2012Hari Pelancaran Bulan Anti Dadah 2012Hari Pelancaran Bulan Anti Dadah 2012