Lari?
Lari? avatar

SMK Kelibang, Langkawi – Kejohanan Merentas Desa peringkat Sekolah Menengah Kebangsaan Kelibang telah berlangsung dengan meriah pada 21 Januari 2016. Acara ini dimulakan dengan pemanasan badan mengikut rumah sukan masing-masing. Kemudian,  para pelajar perempuan telah dilepaskan oleh pengetua sekolah bermula dari pagar utama sekolah . Selepas itu, diikuti dengan pelepasan pelajar lelaki. Setiap kilometer telah diadakan 5 perhentian.

Acara merentas desa ini telah dilaksanakan sempurna dan berjalan mengikut masa yang ditetapkan . Keseluruhannya peserta-peserta begitu gembira dan bersemangat untuk menamatkan larian mereka.Walaupun peserta perempuan telah dilepaskan terlebih dahulu, namun peserta lelaki berjaya menamatkan larian bersama peserta perempuan. Sepanjang perjalanan acara ini, tidak ada kecederaan atau kecemasan yang serius berlaku. Namun terdapat seorang murid pengsan setelah menamatkan lariannya.

Acara penyampaian hadiah telah diadakan sebaik sahaja tamat larian. Semoga acara ini dapat diteruskan lagi ditahun akan datang.

Klik disini untuk rakaman gambar pegun pada hari kejadian.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.