Category Archives: Ko-Kurikulum

The Kellys Spartan @GeoVolunteer!
The Kellys Spartan @GeoVolunteer! avatar

  1. Program Geovolunteer

4 April 2018
‘Khas buat pejuang-pejuang SMK Kelibang’ atlet..jurulatih..jurukamera..

Satu satu program amal iaitu satu gotong-royong di Gua Cerita & Teluk Mempelam telah dijalankan untuk para atlit sekolah.

Selain daripada itu program tersebut juga melibatkan aktiviti jelajah berpandu ke Kilim Karst Geoforest Park, Fish Farm, , Gua Kelawar, Eagle watching, Kilim Pinnacle
dan juga makan tengahari yang ditaja oleh Lembaga Pembangunan Langkawi (LADA).

Berikut adalah senarai pegawai pengiring yang terlibat sama dalam aktiviti : Mohamad Isham Saadon, Ruzaida Ismail, Vajravelu A/L Maniam, Mohamad Isham Saadon, Suhaimi Abdul Rahim, Rudy Izhwandy, Mohd Firdaus Rosli, Norafizah Salleh, Zulkarnain Harun, Noralisa.

Continue reading The Kellys Spartan @GeoVolunteer!

The Kellys Spartan @GeoVolunteer! avatar

SALOMON AkTION SERIES TUBA TRAIL RUN 2018
SALOMON AkTION SERIES TUBA TRAIL RUN 2018 avatar

Jom!!! Cabaran larian di Pulau Tuba

*Maklumat ini khas untuk untuk pelajar sahaja
4km: rm15 – Fun Run (baju & medal)
15km: rm35 – baju, medal & wang tunai(1st-5th place)

Pengangkutan feri dari jeti Kuah ke Pulau Tuba disediakan secara percuma oleh pihak penganjur

 

Maklumat lanjut sila hubungi Cikgu RuzaidaIsmail (012-4045064) @ wakil pihak penganjur Syammim Amiera(019-5520805)

Tarikh akhir pendaftaran: 01 April 2018

 

Terbaik… Kisah Legenda!
Terbaik… Kisah Legenda! avatar

Tahniah kepada adik Lesner Chai dan guru pembimbing beliau, Cikgu Amira Alias yang telah berjaya yang menduduki tempat kedua, Anugerah kostum Lelaki terbaik dan Anugerah pengkisahan terbaik di Pertandingan Pengkisahan dan Mitos Lagenda Langkawi. Tidak lupa juga pada sokongan dan bantuan guru-guru lain dalam membantu beliau.

Pertandingan tersebut diadakan di Auditorium Galeria Perdana pada 13hb. Novermber 2017. Program tersebut adalah anjuran bersama Maktab Rendah Sains MARA Langkawi, Galeria Perdana dan Jabatan Muzium Negara.

Rakaman pertandingan boleh didapati di sini, sementara klip video persembahan beliau pula di sini.

Lari?
Lari? avatar

SMK Kelibang, Langkawi – Kejohanan Merentas Desa peringkat Sekolah Menengah Kebangsaan Kelibang telah berlangsung dengan meriah pada 21 Januari 2016. Acara ini dimulakan dengan pemanasan badan mengikut rumah sukan masing-masing. Kemudian,  para pelajar perempuan telah dilepaskan oleh pengetua sekolah bermula dari pagar utama sekolah . Selepas itu, diikuti dengan pelepasan pelajar lelaki. Setiap kilometer telah diadakan 5 perhentian.

Acara merentas desa ini telah dilaksanakan sempurna dan berjalan mengikut masa yang ditetapkan . Keseluruhannya peserta-peserta begitu gembira dan bersemangat untuk menamatkan larian mereka.Walaupun peserta perempuan telah dilepaskan terlebih dahulu, namun peserta lelaki berjaya menamatkan larian bersama peserta perempuan. Sepanjang perjalanan acara ini, tidak ada kecederaan atau kecemasan yang serius berlaku. Namun terdapat seorang murid pengsan setelah menamatkan lariannya.

Acara penyampaian hadiah telah diadakan sebaik sahaja tamat larian. Semoga acara ini dapat diteruskan lagi ditahun akan datang.

Klik disini untuk rakaman gambar pegun pada hari kejadian.

 

BADAN CERGAS, OTAK CERDAS
BADAN CERGAS, OTAK CERDAS avatar

Pada 21 January 2016 , Sekolah Menengah  Kebangsaan Kelibang telah mengadakan hari sukan Merentas Desa bagi peringkat sekolah untuk dipilih mewakili peringkat daerah, aktiviti ini turut terlibat para guru dan semua murid SMK Kelibang. Aktiviti ini telah bermula pada pukul 8.00 a.m  hingga 1.00 p.m dan telah diadakan di padang sekolah SMK Kelibang.

Bermula pada pukul 7.30 pagi, pelajar telah berkumpul di tapak perhimpunan untuk  dibahagikan kepada  kumpulan rumah sukan untuk memberikan reben mengikut warna rumah sukan, dalam pada masa itu pelajar  disuruh untuk mengambil gambar bersama ketua guru rumah sukan  untuk menjadi kenangan di tapak perhimpunan, sebelum pelajar diarahkan untuk turun ke padang  guru telah memberikan sedikit nasihat tentang keselamatan diri kepada pelajar SMK Kelibang. Pelajar telah diarahkan oleh ketua rumah sukan masing-masing  untuk membuat sedikit senaman bagi merenggangkan badan dan guru rumah sukan turut memberikan  kata- kata  semangat bagi pelajar SMK Kelibang, seterusnya pelajar  dilepaskan mengikut tingkatan masing-masing. Bagi memulakan aktiviti murid telah dikumpulkan di garisan permulaan mengikut tingkatan masing-masing,

Aktiviti Merentas Desa, diakhiri dengan penyampaian hadiah oleh Tuan Pengetua, iaitu Yusri bin Bappu, Puan Sa’diah, Tuan Haji Isham dan Puan Azita.

Klik disini untuk rakaman gambar pegun pada hari kejadian.

 

 

 

Hijau dan Ceria!
Hijau dan Ceria! avatar

Sabtu, 18 April 2015. Seawal  8.30 pagi, murid diberi taklimat oleh guru bertugas tentang aktiviti yang akan dijalankan. Ibu bapa turut dijemput hadir bersama-sama dalam program ini. Perkarangan kawasan sekolah dibahagikan kepada beberapa bahagian dan setiap bahagian ditugaskan kepada kumpulan yang terdiri daripada guru dan murid. Sementara itu, guru-guru tingkatan ditugaskan bersama sebahagian murid kelas mereka untuk membantu membersih dan menghias bilik darjah masing-masing.

Sebelum aktiviti gotong-royong dijalankan, pelancaran Program Go Green telah disempurnakan oleh Pn Sa’Diah Abd Samad, Penolong Kanan Pentadbiran. Program ini bertujuan untuk menghijaukan kawasan sekitar sekolah. Program ini berjaya mengumpul anak-anak pokok yang dibawa oleh para murid dan guru.

Program pada hari tersebut disambung dengan slot ceramah kesihatan dan keselamatan. Bagi tujuan ini, penceramah luar dijemput untuk memberi ceramah. Program berakhir pada jam 12.30 tengah hari sebelum murid bersurai.

Klik disini untuk rakaman gambar pegun pada hari kejadian.